Wheel

Rijbewijs auto plus aanhangwagen (BE)

Er bestaan verschillende reglementeringen om een aanhangwagen met een wagen te mogen trekken. Indien het gewicht van de aanhangwagen minder dan 750 kg bedraagt en de M.T.M. (maximaal toegelaten massa) van de wagen plus de aanhangwagen minder is dan 3.500 kg, volstaat het gewone rijbewijs B.

Is dat niet het geval, dan heeft men een rijbewijs B96 of een rijbewijs BE nodig. Multipermis geeft hiervoor rijlessen.

Twee mogelijke rijbewijzen in functie van het gewicht van de aanhanger

Allereerst is het belangrijk te weten dat men geen theorie-examen hoeft af te leggen, aangezien men al houder is van een rijbewijs B.

Er bestaan twee typen rijbewijs voor het trekken van een aanhanger met een wagen :

  • Het rijbewijs B+96 voor een M.T.M. tussen 3.500 en 4.000 kg. Dit rijbewijs volstaat wanneer het trekkend voertuig behoort tot de categorie B ,en het maximaal toegelaten gewicht van de aanhangwagen minder is dan 750 kg, waarbij wagen en aanhangwagen samen tussen de 3.500 en 4.000 kg wegen.
  • Het rijbewijs B+E wanneer wagen + aanhanger de 4.000 kg overschrijden. Wanneer de M.T.M. van de wagen plus de aanhanger tussen de 4.000 en de 12.000 kg wegen, heeft men het rijbewijs B+E nodig.

Wanneer het geheel de 12.000 kg overschrijdt, heeft men verplicht een hoger rijbewijs nodig, namelijk het rijbewijs vrachtwagen met aanhanger C(1)+E.

Een praktijkexamen met manoeuvres op een oefenterrein en rijden op de openbare weg

Om het rijbewijs B+96 of B+E te behalen, moet de kandidaat ten minste 18 jaar oud zijn en houder zijn van een rijbewijs B.

Wanneer men aan deze voorwaarden voldoet, biedt Multipermis een opleiding met 8 uren les in rijden en manoeuvres uitvoeren. Het is natuurlijk altijd mogelijk meer lesuren te volgen. Om het praktijkexamen voor het rijden met een wagen met aanhanger met succes af te leggen, moet men slagen voor de manoeuvres op een oefenterrein en het rijden op de openbare weg.

PS : Houders van een rijbewijs B verkregen vóór 01/01/1989 zijn vrijgesteld van het behalen van het rijbewijs B+E.

Voor uw veiligheid en die van ons personeel, aanvaarden wij enkel betaling per bancontact.

U overweegt om uw rijbewijs af te leggen? Doe een beroep op Multipermis!

Heeft u bijkomende vragen ? Wenst u nog meer informatie te krijgen over deze twee categorieën rijbewijs Contacteer ons ! Het hele team van Multipermis staat klaar om u zo goed mogelijk verder te helpen. Wij beschikken over 6 opleidingscentra in het Brusselse (Anderlecht, Sint-Gillis, Sint-Agatha-Berchem, Jette, Laken en Molenbeek).

Word lid van onze club

Wij nodigen u uit om lid te worden van onze privéclub om te kunnen genieten van nieuwigheden, exclusieve promoties of unieke kansen.

De beoordelingen van onze klanten

5/5
(11 beoordeling)

De evaluaties worden beheerd door E-net Business tools

Certification e-net

J'ai fait appel à leurs services pour mon ... bekijk meer J'ai fait appel à leurs services pour mon projet. Ils ont écouté chacune de mes demandes et n'ont pas hésité à me conseiller quand c'était nécessaire. Un grand merci pour votre professionnalisme! zie minder

Léon P.

5/5

Vraiment génial ce site ! C'est du beau tr... bekijk meer Vraiment génial ce site ! C'est du beau travail ! zie minder

Steve

5/5

J'ai été agréablement surprise par votre s... bekijk meer J'ai été agréablement surprise par votre service de qualité! On sent que vous êtes passionnés et vous avez à cœur le travail bien fait. Vous avez été parfait jusqu'au bout. Encore merci! zie minder

Pascale

5/5

On sent que vous êtes passionnés par ce qu... bekijk meer On sent que vous êtes passionnés par ce que vous faites et que vous avez envie de partager cette passion. C'était très agréable de travailler avec vous parce qu'on se sent écouter et on sent que notre projet à de l'importance à vos yeux. zie minder

Marc

5/5

Gegarandeerde kwaliteit

Een team tot uw dienst

Gratis offerte op aanvraag

Aangepast advies

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken.