Wheel

Subsidies en financiële steun

Subsidies

Door uw opleidingen bij Multipermis te volgen, kunt u genieten van verschillende steunmaatregelen die uw investeringen in de opleiding van uw chauffeurs helpen verlichten.

Regionale steun

Uw bedrijf is gelegen in Vlaanderen: Op de website VLAIO.BE kan u de procedure volgen om een aanvraag in te dienen voor tussenkomst van de KMO-portefeuille. U kan genieten van een steun van 30% van alle opleidingsinvesteringen die kaderen in de code 95. Het is belangrijk om ons registratienummer te noteren: DV.O234275. 

Ons Road-Academy centrum staat geregistreerd op naam van ons bedrijf Pro Active Driving School.

Uw bedrijf is gelegen in Wallonië: we zijn verheugd u te kunnen melden dat we ook erkend zijn voor Waalse opleidingscheques onder het nummer 18/1233.

Als uw bedrijf minder dan 250 werknemers telt of als u zelfstandige bent, kunt u genieten van opleidingscheques die de helft van de kosten dragen. Om van deze cheques te kunnen genieten, moet uw hoofdvestiging in Wallonië gelegen zijn.

De opleidingscheques (ter waarde van 30 euro) worden aangekocht tegen de prijs van 15 euro.

Voor meer informatie: leforem.be

Sectorale steunmaatregelen

SFTL

Als uw bedrijf werknemers heeft die behoren tot de RSZ-categorie 083, kan uw bedrijf genieten van een kostreductie voor code 95-modules met rijpraktijk voor de rijbewijzen van vrachtwagen en vrachtwagen met aanhanger of oplegger./p>

De procedure is eenvoudig: stuur gewoon het ingevulde en ondertekende aanvraagformulier terug met een kopie van de factuur en een betalingsbewijs.

Het bedrag van de tussenkomst voor code 95:

  • Bedrijven met maximum 5 arbeiders = het aantal arbeiders x 50 euro (jaarlijks budget)
  • Bedrijven met minimum 6 arbeiders = het aantal arbeiders x 25 euro

Werkgevers in de transport- en logistieke sector kunnen genieten van een financiële bijdrage in de opleidingskosten voor het rijbewijs C of CE met en zonder vakbekwaamheid.

Het is ook mogelijk om van deze financiële tussenkomst gebruik te maken als u een werkzoekende wenst aan te werven die is ingeschreven bij de VDAB, Forem, Actiris of Bruxelles formation.

Het bedrag van de tussenkomst voor het rijbewijs:

  • Voor het rijbewijs C zonder vakbekwaamheid: 1500 euro exclusief BTW
  • Voor het rijbewijs C met vakbekwaamheid: 2000 euro exclusief BTW
  • Voor het rijbewijs CE (vrachtwagen met oplegger of met aanhanger): 1200 euro exclusief BTW

Voor meer informatie: sftl.be

Valt uw bedrijf valt onder het paritair comité 124?

Goed nieuws! De opleidingen die u volgt om uw rijbewijs te halen bij Multipermis worden deels terugbetaald door Constructiv (sociaal fonds voor de bouwsector).

U kunt aldus genieten van een financiële tussenkomst van maximaal 25 euro per lesuur dat uw werknemer of uzelf volgt.

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken.