Wheel

Rijbewijs vrachtwagen (rijbewijs C)

Wanneer het transporteren van goederen niet beroepsmatig is (vervoer van paarden, tuinbedrijf voor het transporteren van eigen gereedschap, …), is het mogelijk om het vrachtwagenrijbewijs af te leggen zonder vakbekwaamheid. Multipermis biedt een volledige en kwalitatieve begeleiding aan in Brussel (theorie- en praktijklessen) met gebrevetteerde en erkende rijinstructeurs.

U kan met de theorielessen voor het rijbewijs C starten vanaf de leeftijd van 17 jaar en 9 maanden

Om met de theorielessen voor het vrachtwagenrijbewijs te mogen starten, moet u als kandidaat 17 jaar en 9 maanden oud zijn. Multipermis biedt een minimum van 6 uur theorielessen aan in haar opleidingscentra in Brussel. Wanneer de theorieopleiding is afgerond, moet u 41 van de 50 meerkeuzevragen van het examen betreffende de wegcode en de verkeersveiligheid juist beantwoorden.

Verplichte medische keuring (in alle gevallen)

Om het Medische attest voor vrachtwagenbestuurders te behalen, moet iedere kandidaat een medisch onderzoek ondergaan. Voor het Brussels Gewest kunt u bellen naar het nummer 02 511 06 86 (Oude Graanmarktstraat 10 te 1000 Brussel), of naar het nummer 02 263 08 70 (Keizer Karellaan 584 te 1082 Brussel) om de documenten aan te vragen en om een afspraak voor de keuring te maken..

Het medische attest is 5 jaar geldig.

Praktijkexamen : twee rijbewijzen mogelijk, afhankelijk van de leeftijd van de bestuurder

Vanaf de leeftijd van 17 jaar en negen maanden mag de kandidaat vrachtwagenchauffeur aanvangen met zijn opleiding om een vrachtwagen te besturen en de manoeuvres uit te voeren (rijbewijs C). De kandidaat-chauffeur moet hiervoor ten minste 8 uur praktijkles volgen in een erkende autorijschool. Multipermis biedt tevens de mogelijkheid vrij te oefenen in haar vrachtwagensimulator, om met het voertuig vertrouwd te raken.

Wanneer de kandidaat de opleiding heeft afgerond en ten minste 18 jaar oud is, mag hij het praktijkexamen afleggen. Dit examen bestaat uit het correct uitvoeren van 4 manoeuvres en dertig minuten rijden op de openbare weg.

Let wel : er zijn twee situaties mogelijk, bij het slagen van het praktijkexamen :

  • De bestuurder is 18 jaar oud : in dit geval wordt hij titularis van het rijbewijs C1. Dat houdt in, dat de bestuurder tot de leeftijd van 21 jaar alleen een voertuig mag besturen waarvan de toegelaten massa de 7500 kg niet overschrijdt. Zodra hij 21 jaar oud is, kan hij zijn rijbewijs C1 omwisselen voor een rijbewijs C.
  • De bestuurder is 21 jaar bij het behalen van zijn praktijkexamen : in dit geval krijgt hij direct het vrachtwagenrijbewijs C, waarmee hij alle types vrachtwagens mag besturen (eveneens die, waarvan de toegelaten massa de 7500 kg overschrijdt).

Een subsidie of financiële steun nodig?

Klick hier voor alle informatie over subsidies en financiële hulp.

U wil graag met een vrachtwagen leren rijden ? Bel ons op !

Multipermis biedt formules aan met volledige en efficiënte lessen ! Contacteer onze gebrevetteerde rijinstructeurs voor een opleiding, afgestemd op uw behoeften.

Word lid van onze club

Wij nodigen u uit om lid te worden van onze privéclub om te kunnen genieten van nieuwigheden, exclusieve promoties of unieke kansen.

De beoordelingen van onze klanten

5/5
(11 beoordeling)

De evaluaties worden beheerd door E-net Business tools

Certification e-net

J'ai fait appel à leurs services pour mon ... bekijk meer J'ai fait appel à leurs services pour mon projet. Ils ont écouté chacune de mes demandes et n'ont pas hésité à me conseiller quand c'était nécessaire. Un grand merci pour votre professionnalisme! zie minder

Léon P.

5/5

Vraiment génial ce site ! C'est du beau tr... bekijk meer Vraiment génial ce site ! C'est du beau travail ! zie minder

Steve

5/5

J'ai été agréablement surprise par votre s... bekijk meer J'ai été agréablement surprise par votre service de qualité! On sent que vous êtes passionnés et vous avez à cœur le travail bien fait. Vous avez été parfait jusqu'au bout. Encore merci! zie minder

Pascale

5/5

On sent que vous êtes passionnés par ce qu... bekijk meer On sent que vous êtes passionnés par ce que vous faites et que vous avez envie de partager cette passion. C'était très agréable de travailler avec vous parce qu'on se sent écouter et on sent que notre projet à de l'importance à vos yeux. zie minder

Marc

5/5

Gegarandeerde kwaliteit

Een team tot uw dienst

Gratis offerte op aanvraag

Aangepast advies

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken.