Wheel

Rijbewijs vrachtwagen (rijbewijs C)

Chauffeurs die voor hun beroep goederen wensen te vervoeren (transporteur, internationaal vrachtwagenchauffeur, …) moeten verplicht houder zijn van een vrachtwagenrijbewijs met vakbekwaamheid. Multipermis is een erkende gespecialiseerde rijschool in het Brusselse en begeleidt toekomstige beroepschauffeurs in het behalen van hun rijbewijs. De opleiding bestaat uit theorielessen en praktijk, onder andere met een vrachtwagensimulator, waardoor de chauffeurs efficiënt worden voorbereidt op hun uiteindelijke examen.

Het theorie-examen voor het rijbewijs C met vakbekwaamheid bestaat uit meerkeuzevragenlijsten, reële verkeerssituaties en mondelinge vragen

Voor het behalen van het rijbewijs C met vakbekwaamheid, moet men ten minste 18 jaar oud zijn bij aanvang van de theorielessen. Deze bestaan uit 20 uur les in één van de opleidingscentra van Multipermis, waarvan 8 uur aan de wegcode en de mechaniek worden besteed en 12 uur aan de vakbekwaamheid. De lessen bereiden de kandidaten goed voor op het theorie-examen, dat bestaat uit drie delen.

Het eerste deel bestaat uit twee vragenlijsten met 50 meerkeuzevragen over de kennis van de wegcode en de verkeersveiligheid. De kandidaat moet op beide vragenlijsten een resultaat behalen van 41 juiste antwoorden op 50.

Vervolgens krijgt de kandidaat acht keer vijf reële verkeerssituaties waarop moet worden geantwoord met meerkeuzevragen. De kandidaat moet hier minstens 64 op 80 behalen.

Het laatste onderdeel van het theorie-examen bestaat uit het beantwoorden van mondelinge vragen. Hier moet de toekomstige vrachtwagenchauffeur een score behalen van 8 goede antwoorden op 10 vragen.

Wist u dit ?

Als specialist in opleidingen voor het rijden met de vrachtwagen heeft Multipermis unieke examensimulaties ontwikkeld voor uw busrijbewijs C met vakbekwaamheid!!
Deze oefeningen zijn alleen toegankelijk voor onze studenten.
Verdrievoudigd uw kansen op succes bij de eerste poging!

Verplichte medische keuring (in alle gevallen)

Om het Medische attest voor vrachtwagenbestuurders te behalen, moet iedere kandidaat een medisch onderzoek ondergaan. Voor het Brussels Gewest kunt u bellen naar het nummer 02 511 06 86 (Oude Graanmarktstraat 10 te 1000 Brussel), of naar het nummer 02 263 08 70 (Keizer Karellaan 584 te 1082 Brussel) om de documenten aan te vragen en om een afspraak voor de keuring te maken.

Het medische attest is 5 jaar geldig.

De praktijklessen voor het rijden met een vrachtwagen mogen aanvangen vóór het behalen van het theorie-examen

Vanaf de leeftijd van 18 jaar mag een kandidaat aanvangen met de praktijklessen voor het rijbewijs C met vakbekwaamheid. Zelfs vóór het behalen van het theorie-examen. De rijlessen met een vrachtwagen worden gegeven door gebrevetteerde rijinstructeurs en beslaan minimaal 8 uur. Eens het theorie-examen is behaald, mag de kandidaat het praktijkexamen afleggen. Dit bestaat uit drie etappes:

  • Dertig minuten manoeuvres rijden op een privéterrein ;,
  • 60 minuten rijden voor het behalen van de vakbekwaamheid ;
  • 90 minuten rijden op de openbare weg.

Wanneer beide examens met vrucht zijn afgelegd (theorie en praktijk), krijgt de kandidaat een rijbewijs C met vakbekwaamheid.

Een subsidie of financiële steun nodig?

Klik hier voor alle informatie over subsidies en financiële hulp.

Wenst u nog meer informatie ? Contacteer ons !

Multipermis geeft zowel theorie- als praktijklessen in haar zes opleidingscentra in het Brusselse (Anderlecht, Laken, Molenbeek, Sint-Agatha-Berchem, Jette en Sint-Gillis) voor het behalen van het vrachtwagenrijbewijs C met vakbekwaamheid. Vul onderstaand formulier voor toekomstige beroepschauffeurs in en één van onze medewerkers neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Voor uw veiligheid en die van ons personeel, aanvaarden wij enkel betaling per bancontact.

Word lid van onze club

Wij nodigen u uit om lid te worden van onze privéclub om te kunnen genieten van nieuwigheden, exclusieve promoties of unieke kansen.

De beoordelingen van onze klanten

5/5
(11 beoordeling)

De evaluaties worden beheerd door E-net Business tools

Certification e-net

J'ai fait appel à leurs services pour mon ... bekijk meer J'ai fait appel à leurs services pour mon projet. Ils ont écouté chacune de mes demandes et n'ont pas hésité à me conseiller quand c'était nécessaire. Un grand merci pour votre professionnalisme! zie minder

Léon P.

5/5

Vraiment génial ce site ! C'est du beau tr... bekijk meer Vraiment génial ce site ! C'est du beau travail ! zie minder

Steve

5/5

J'ai été agréablement surprise par votre s... bekijk meer J'ai été agréablement surprise par votre service de qualité! On sent que vous êtes passionnés et vous avez à cœur le travail bien fait. Vous avez été parfait jusqu'au bout. Encore merci! zie minder

Pascale

5/5

On sent que vous êtes passionnés par ce qu... bekijk meer On sent que vous êtes passionnés par ce que vous faites et que vous avez envie de partager cette passion. C'était très agréable de travailler avec vous parce qu'on se sent écouter et on sent que notre projet à de l'importance à vos yeux. zie minder

Marc

5/5

Gegarandeerde kwaliteit

Een team tot uw dienst

Gratis offerte op aanvraag

Aangepast advies

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken.