Wheel

Rijbewijs motor (rijbewijs A1, A2, A)

Voor het motorrijbewijs, moet men verplicht eerst een theorie-examen afleggen over de verkeersveiligheid en vervolgens manoeuvres uitvoeren en op de openbare weg rijden.

De erkende autorijschool Multipermis gelegen in het Brusselse biedt verschillende doeltreffende formules om te slagen voor het motorrijbewijs.

Drie categorieën rijbewijs voor tweewielige gemotoriseerde voertuigen

Sedert 1 mei 2013 bestaat er een nieuwe wetgeving die het behalen en de te volgen lessen voor de kandidaten van het motorrijbewijs reglementeert.

Er bestaan drie verschillende typen rijbewijs, al naar gelang de cilinderinhoud van de motor en de leeftijd van de toekomstige bestuurder.

  • Het rijbewijs A1 – minimumleeftijd 18 jaar. Dit rijbewijs kan worden afgelegd vanaf de leeftijd van 18 jaar. Het is geldig voor motoren met een maximale cilinderinhoud van 125cc of een maximumvermogen van 11 kW.
  • Het rijbewijs A2 – minimumleeftijd 20 jaar. De bestuurder moet ten minste 20 jaar oud zijn. Dit rijbewijs geldt voor tweewielige motorvoertuigen met een maximumvermogen van 35 kW.
  • Het rijbewijs A – minimumleeftijd 24 jaar. Dit rijbewijs is geldig voor alle typen motoren met een vermogen van meer dan 35 kW.

Één enkel theorie-examen voor de drie categorieën motorrijbewijs

Het theorie-examen is gemeenschappelijk voor de drie categorieën motorrijbewijs. De minimumleeftijd om het theorie-examen te mogen afleggen is 17 jaar en negen maanden. Om te slagen voor dit examen moet de kandidaat 41 van de 50 vragen juist beantwoorden. Het bewijs van slagen voor het theorie-examen is drie jaar geldig.

Om de kandidaten zo goed mogelijk te begeleiden naar het motorrijbewijs, biedt Multipermis 12 lesuren aan in één van haar erkende opleidingscentra. De kandidaat-motorrijder kan tevens zoveel hij wenst het theorie-examen oefenen op de examensimulator van de autorijschool.

Twee formules naar keuze voor de praktijkopleiding motorrijden

De praktijkopleiding voor het leren rijden met een motorfiets kan op twee manieren:

Minimaal 12 uur praktijk met een gebrevetteerde rijinstructeur

De rijinstructeurs van Multipermis begeleiden de kandidaat gedurende 6 uur op een oefenterrein voor het aanleren van de verschillende manoeuvres, en gedurende 6 uur op de openbare weg. Eens deze opleiding achter de rug is, kan de kandidaat zich direct aanmelden voor het afleggen van zijn volledige praktijkexamen (manoeuvres + openbare weg).

Wanneer hij voor het examen slaagt, ontvangt de kersverse motorrijder direct zijn motorrijbewijs A1, A2 of A, zonder eerst een voorlopig rijbewijs te krijgen.

9 uur praktijkles en een voorlopig rijbewijs van één jaar

In dit geval worden de lessen ingedeeld als volgt : 4h30 manoeuvres op een gesloten oefenterrein en 4h30 rijden op de openbare weg. Eens de opleiding achter de rug is, kan de kandidaat zijn examen manoeuvres afleggen.

Wanneer de kandidaat voor deze test slaagt, krijgt hij een voorlopig motorrijbewijs met een geldigheid van één jaar. Vervolgens moet de leerling 3 bijkomende praktijklessen nemen bij Multipermis om het examen te mogen afleggen op de openbare weg, of tekenen voor een maand stage indien hij het examen wenst af te leggen met zijn eigen motor.

Om u een  kwaliteitsservice en een nog hoger slagingspercentage te kunnen bieden, hebben we besloten ons motorpark te vervangen. Onze keuze viel op het nieuwe model van de YAMAHA MT07 (categorie A en A2) die 24 kg lichter is dan onze oude motoren. Dit model motor maakt het uitvoeren van de manoeuvres, het remmen, het vermijden van de obstakels en de langzame manoeuvres veel gemakkelijker. Om het geheel compleet te maken, hebben we gekozen voor modellen uitgerust met ABS en sommige van onze motoren zijn verlaagd zodat ook personen met een kleinere postuur de machines comfortabel onder de knie kunnen krijgen.

PS : Houders van een rijbewijs B behaald vóór 01/01/1989 zijn vrijgesteld van het behalen van het motorrijbewijs.

Voor uw veiligheid en die van ons personeel, aanvaarden wij enkel betaling per bancontact.

U wenst bijkomende informatie ? Contacteer ons !

Sedert 1 mei 2013 bestaan er ook overbruggingsmogelijkheden om van het ene naar het andere rijbewijs over te stappen, ook wel transitperiode genoemd. Contacteer Multipermis om alle nodige informatie te verkrijgen in verband met het behalen van een motorrijbewijs. Wij staan klaar om u zo goed mogelijk in te lichten in één van onze zes opleidingscentra in en rondom Brussel !

Word lid van onze club

Wij nodigen u uit om lid te worden van onze privéclub om te kunnen genieten van nieuwigheden, exclusieve promoties of unieke kansen.

De beoordelingen van onze klanten

5/5
(11 beoordeling)

De evaluaties worden beheerd door E-net Business tools

Certification e-net

J'ai fait appel à leurs services pour mon ... bekijk meer J'ai fait appel à leurs services pour mon projet. Ils ont écouté chacune de mes demandes et n'ont pas hésité à me conseiller quand c'était nécessaire. Un grand merci pour votre professionnalisme! zie minder

Léon P.

5/5

Vraiment génial ce site ! C'est du beau tr... bekijk meer Vraiment génial ce site ! C'est du beau travail ! zie minder

Steve

5/5

J'ai été agréablement surprise par votre s... bekijk meer J'ai été agréablement surprise par votre service de qualité! On sent que vous êtes passionnés et vous avez à cœur le travail bien fait. Vous avez été parfait jusqu'au bout. Encore merci! zie minder

Pascale

5/5

On sent que vous êtes passionnés par ce qu... bekijk meer On sent que vous êtes passionnés par ce que vous faites et que vous avez envie de partager cette passion. C'était très agréable de travailler avec vous parce qu'on se sent écouter et on sent que notre projet à de l'importance à vos yeux. zie minder

Marc

5/5

Gegarandeerde kwaliteit

Een team tot uw dienst

Gratis offerte op aanvraag

Aangepast advies

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken.