Wheel

Rijbewijs voor personen met beperkte mobiliteit

Ook voor personen met beperkte mobiliteit is het een belangrijke stap om autonoom te kunnen zijn. Deze autonomie uit zich onder andere in het zich alleen kunnen verplaatsen met een eigen gemotoriseerd voertuig. Multipermis biedt twee formules aan om te leren autorijden voor personen met een lichamelijke beperking.

U heeft een rijgeschiktheidsattest nodig om autorijlessen te mogen volgen

Uiteraard betekent recht op mobiliteit niet, dat dit ten koste mag gaan van de veiligheid van de bestuurder of die van de andere weggebruikers.

Wanneer de toekomstige bestuurder een vermindering heeft van zijn functionele vaardigheden waardoor bijvoorbeeld de controle van de wagen, de perceptie, het gedrag, de beoordeling, het gezichtsveld of het gehoor is gelimiteerd, zal hij een rijgeschiktheidsattest moeten aanvragen bij CARA. Hieronder vindt u de te volgen procedure.

  • Contact opnemen met de behandelende arts voor een eerste advies. Deze zal vervolgens contact opnemen met CARA (Centrum voor Rijgeschiktheid en voertuigAanpassing).CARA onderzoekt de geschiktheid van de kandidaat om te rijden, en indien nodig zullen experts de aanpassingen die nodig zijn aan het voertuig komen inspecteren.
  • Een positief attest is nodig voor het krijgen van het rijbewijs. Wanneer CARA een positief rijgeschiktheidsattest aflevert, kan de kandidaat-chauffeur met een lichamelijke beperking zich inschrijven om lessen te volgen voor het behalen van een voorlopig rijbewijs, of om het rijbewijs dat hij reeds had vóór de beperking terug te krijgen.
  • Aanvangen met de lessen bij Multipermis. Eens dit rijgeschiktheidsattest is verkregen, kan de toekomstige chauffeur aanvangen met het volgen van autorijlessen in één van de opleidingscentra van Multipermis in het Brusselse. Gedurende deze lessen, zal de autorijschool een wagen ter beschikking stellen die aangepast is aan de behoeften van de kandidaat met de lichamelijke beperking.

Twee mogelijke formules om te leren autorijden voor mensen met een lichamelijke beperking

Multipermis biedt twee mogelijke autorijopleidingen aan voor mensen met een lichamelijke beperking:

  • Personen die reeds een rijbewijs bezaten vóór hun beperking. Het betreft gewenningslessen om de aanpassingen aan de wagen perfect te leren beheersen (stuur met stuurbol, rem aan het stuur, gaspedaal links/rechts, enzovoort). Wij raden drie maal twee uur les aan om aan deze aanpassingen te kunnen wennen.
  • Autorijlessen voor het behalen van een rijbewijs. Wanneer de persoon nog niet in het bezit is van een rijbewijs, raden wij 20 uur praktijkles aan voor het behalen van een 18-maanden voorlopig rijbewijs B.Hiermee mag de bestuurder die dan minimaal 18 jaar oud is alleen rijden in België.

Opmerking : het is mogelijk voor personen met beperkte mobiliteit om te leren rijden met een begeleider, maar dan moet deze begeleider dezelfde lichamelijke beperking hebben als de toekomstige bestuurder en rijden met een perfect aangepast voertuig.

Meer informatie nodig? Neem contact met ons op!

Neem gerust contact op met één van onze zes autorijscholen in het Brusselse. Onze medewerkers staat klaar om u bijkomende informatie te geven.

Voor uw veiligheid en die van ons personeel, aanvaarden wij enkel betaling per bancontact.

Word lid van onze club

Wij nodigen u uit om lid te worden van onze privéclub om te kunnen genieten van nieuwigheden, exclusieve promoties of unieke kansen.

De beoordelingen van onze klanten

5/5
(11 beoordeling)

De evaluaties worden beheerd door E-net Business tools

Certification e-net

J'ai fait appel à leurs services pour mon ... bekijk meer J'ai fait appel à leurs services pour mon projet. Ils ont écouté chacune de mes demandes et n'ont pas hésité à me conseiller quand c'était nécessaire. Un grand merci pour votre professionnalisme! zie minder

Léon P.

5/5

Vraiment génial ce site ! C'est du beau tr... bekijk meer Vraiment génial ce site ! C'est du beau travail ! zie minder

Steve

5/5

J'ai été agréablement surprise par votre s... bekijk meer J'ai été agréablement surprise par votre service de qualité! On sent que vous êtes passionnés et vous avez à cœur le travail bien fait. Vous avez été parfait jusqu'au bout. Encore merci! zie minder

Pascale

5/5

On sent que vous êtes passionnés par ce qu... bekijk meer On sent que vous êtes passionnés par ce que vous faites et que vous avez envie de partager cette passion. C'était très agréable de travailler avec vous parce qu'on se sent écouter et on sent que notre projet à de l'importance à vos yeux. zie minder

Marc

5/5

Gegarandeerde kwaliteit

Een team tot uw dienst

Gratis offerte op aanvraag

Aangepast advies

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken.