Wheel

Rijbewijs D (rijbewijs voor bus)

Multipermis is een erkende rijschool gelegen in Brussel en in Henegouwen en biedt een kwalitatieve begeleiding aan voor professionelen, die met succes hun rijbewijs D en vakbekwaamheid voor het rijden met de bus wensen te behalen, zowel wat theorielessen als praktijklessen betreft.

Een theorie-examen met meerkeuzevragen en een mondeling gedeelte

Vanaf de leeftijd van 18 jaar kan men theorielessen volgen voor het besturen van een bus. Deze opleiding betreffende de kennis van de wegcode en bijbehorende tips bestaat uit minimaal 6 uren en wordt verzorgd door Multipermis.

Het theorie-examen bestaat uit drie delen :

  • Twee algemene meerkeuzevragenlijsten : op iedere vragenlijst moet men minimaal 41 van de 50 vragen correct beantwoorden om deze etappe over de verkeersveiligheid met succes te volbrengen (dat is een totaalscore van 82 op 100).
  • Meerkeuzevragen over reële verkeerssituaties : de kandidaat krijgt acht reële verkeerssituaties voorgeschoteld waarop hij moet antwoorden. De minimale score om voor deze etappe te slagen is 64 op 80.
  • Mondelinge vragen : de kandidaat moet tevens 10 mondeling gestelde vragen beantwoorden betreffende de wegcode en reële verkeerssituaties. Hier moet een score behaald worden van 8 op 10 om te slagen.

Wist u dit?

Als specialist in opleidingen voor het rijden met de bus hebben wij unieke examensimulaties ontwikkeld voor uw busrijbewijs D met vakbekwaamheid!
Deze oefeningen zijn alleen toegankelijk voor onze studenten.
Verdrievoudigd uw kansen op succes bij de eerste poging!

Om het rijbewijs D te behalen, moet men met succes drie rijproeven met de bus afleggen

Een kandidaat voor het busrijbewijs met vakbekwaamheid mag vanaf de leeftijd van 18 jaar aanvangen met de praktijklessen met de bus. Men moet ten minste 8 uur les volgen in een erkende rijschool zoals Multipermis. Om het praktijkexamen met vrucht af te leggen, moet men met succes drie rijproeven met de bus afronden:

  • Manoeuvres. De kandidaat krijgt 30 minuten de tijd om verschillende opgelegde manoeuvres uit te voeren op een oefenterrein.
  • De toekenning van de vakbekwaamheid. Om het busrijbewijs met vakbekwaamheid te behalen, moet men tevens een 60 minuten-durende rijtest afleggen.
  • Rijden op de openbare weg. Tenslotte moet de kandidaat buschauffeur 90 minuten rijden op de openbare weg.

Wanneer de kandidaat met vrucht het theorie- en praktijkexamen heeft afgelegd, krijgt hij het rijbewijs D (voertuigen met meer dan acht zitplaatsen) of het rijbewijs D1 (voertuigen tussen de acht en de zestien zitplaatsen).

Een subsidie of financiële steun nodig?

Klik hier voor alle informatie over subsidies en financiële hulp.

U wenst meer informatie betreffende het rijbewijs D ?

Contacteer het team van Multipermis via dit formulier dat specifiek voor professionele bestuurders is bestemd. Onze negen opleidingscentra in het Brusselse staan klaar om u verder te helpen.

Voor uw veiligheid en die van ons personeel, aanvaarden wij enkel betaling per bancontact.

Word lid van onze club

Wij nodigen u uit om lid te worden van onze privéclub om te kunnen genieten van nieuwigheden, exclusieve promoties of unieke kansen.

De beoordelingen van onze klanten

5/5
(11 beoordeling)

De evaluaties worden beheerd door E-net Business tools

Certification e-net

J'ai fait appel à leurs services pour mon ... bekijk meer J'ai fait appel à leurs services pour mon projet. Ils ont écouté chacune de mes demandes et n'ont pas hésité à me conseiller quand c'était nécessaire. Un grand merci pour votre professionnalisme! zie minder

Léon P.

5/5

Vraiment génial ce site ! C'est du beau tr... bekijk meer Vraiment génial ce site ! C'est du beau travail ! zie minder

Steve

5/5

J'ai été agréablement surprise par votre s... bekijk meer J'ai été agréablement surprise par votre service de qualité! On sent que vous êtes passionnés et vous avez à cœur le travail bien fait. Vous avez été parfait jusqu'au bout. Encore merci! zie minder

Pascale

5/5

On sent que vous êtes passionnés par ce qu... bekijk meer On sent que vous êtes passionnés par ce que vous faites et que vous avez envie de partager cette passion. C'était très agréable de travailler avec vous parce qu'on se sent écouter et on sent que notre projet à de l'importance à vos yeux. zie minder

Marc

5/5

Gegarandeerde kwaliteit

Een team tot uw dienst

Gratis offerte op aanvraag

Aangepast advies

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken.