Wheel

Autorijbewijs (rijbewijs B)

Onze autorijschool Multipermis biedt verschillende lessenpakketten aan om te leren autorijden en het rijbewijs B te behalen. Deze formules bestaan uit theorielessen over de wegcode en de verkeersveiligheid, maar ook praktijkoefeningen. U kunt dit lessenpakket volgen in de zes opleidingscentra van Multipermis in Brussel (Anderlecht, Laken, Sint-Gillis, Jette en Sint-Agatha-Berchem).

Bij Multipermis kunt u kiezen uit een handgeschakelde versnellingsbak, een automatische versnellingsbak of een hybridewagen om te leren rijden.

Waartoe dient het rijbewijs B ?

Het rijbewijs B is vereist voor het besturen van motorvoertuigen, waarvan de MTM (maximaal toegelaten massa) de 3500 kilo niet overschrijdt, voorzien van maximaal acht zitplaatsen plus de bestuurder en dat dient voor het vervoer van personen. Een aanhangwagen met een maximumgewicht van niet meer dan 750 kg is toegestaan bij deze automobielcategorie.

Met het rijbewijs B is het zelfs mogelijk om een aanhangwagen met een MTM van meer dan 750 kg te trekken, op voorwaarde dat de toegestane massa van het samenstel (auto + aanhanger) in totaal niet groter is dan 3500 kg.

Theorielessen voor het theorie-examen wegcode voor het besturen van een voertuig

Vanaf de leeftijd van 16 jaar en negen maanden mag een toekomstige bestuurder starten met de theorielessen. Men volgt dan 12 uur les in verkeersveiligheid en kennis van de wegcode, verspreid over een week tijd. Om te slagen voor het examen, moet men minstens 41 van de 50 examenvragen juist beantwoorden.

Rijcursussen aangeboden door uw rijschool Multipermis

Multipermis, uw erkende autorijschool in Brussel heeft naast de vrije begeleiding verschillende formules praktijk autorijlessen voor u uitgewerkt.

  • 20 uren praktijkles, uitsluitend toegankelijk vanaf 18 jaar. Op het einde van deze cursus ontvangt u een voorlopig rijbewijs dat 18 maanden geldig is (VRB-18M) en waarmee u alleen mag rijden.
  • Praktijkles met een voertuig met handgeschakelde versnellingsbak of met automatische versnellingsbak;
  • Vrije begeleiding met 14 uur autorijles in een rijschool;
  • Vrije begeleiding met 3 tot 36 maanden stage met een begeleider, afhankelijk van de regio waar u uw rijbewijs aflegt.
  • 30 uur rijles met directe toegang tot het praktijkexamen.

Vrije begeleiding zonder rijlessen in een erkende rijschool

De autorijschool Multipermis biedt ook een initiatiecursus autorijden aan. Tijdens deze cursus leert de gebrevetteerde rijinstructeur u de grondbeginselen van het autorijden. In dit geval mag u vanaf de leeftijd van 17 jaar een voorlopig rijbewijs (VRB-36M) aanvragen op de gemeende. De houder van dit voorlopig rijbewijs mag autorijden, maar enkel verplicht vergezeld van zijn vaste begeleider.

Een risicoperceptietest en een bekwaamheidsattest als onderdeel van het praktische rijexamen

Sinds 1 november 2018 moet iedereen een risicoperceptietest afleggen als onderdeel van het praktijkexamen. Dit is een voorwaarde om er toegang toe te hebben. Het is een test op een computer, met als doel uw vermogen te testen om potentiële gevaren tijdig te herkennen en correct in te schatten. U moet 6/10 scoren om te slagen. Deze test is 1 jaar min 1 dag geldig in Brussel.

Een bekwaamheidsattest enkel in Wallonië

U legt uw rijbewijs B af in het Waals Gewest? U bent minimaal 18 jaar oud en wil alleen mogen rijden vóór het afleggen van uw praktisch examen? Dan moet u slagen voor een bekwaamheidsattest. Uw rijgedrag wordt gedurende 30 minuten beoordeeld door een examinator en u moet een manoeuvre op de openbare weg uitvoeren. Om u in te kunnen schrijven voor deze test, moet u echter 20 uur les hebben gevolgd bij een erkende rijschool of 3 maanden stage via vrije begeleiding. U moet houder zijn van een voorlopig rijbewijs. U bent vrijgesteld van deze test als u kandidaat-bestuurder bent in Brussel of Vlaanderen.

Een test zelfstandig rijden op de openbare weg

Zelfstandig rijden is een aanvullend beoordelingscriterium voor het behalen van het rijbewijs B. U dient in staat te zijn de weg naar een bepaalde bestemming te kunnen vinden met behulp van een gps of verkeersborden.

Een EHBO-opleiding voor kandidaten van een autorijbewijs in Brussel

Als kandidaat-bestuurder in Brussel, bent u verplicht een opleiding te volgen in eerste hulp bij ongevallen voordat u het examen op de openbare weg aflegt. Het Rode Kruis geeft deze lessen gratis, maar alleen de eerste keer en voor degenen die geslaagd zijn voor het theorie-examen in de hoofdstad. Deze test is 2 jaar min 1 dag geldig. De inhoud van de opleiding betreft eerste hulp bij ongevallen in de context van het wegverkeer.

Meer weten over de voorwaarden om het rijbewijs B te behalen en de lesformules die Multipermis biedt?

Neem contact op met de rijschool Multipermis voor meer informatie over het autorijbewijs (B).. Onze gediplomeerde instructeurs staan tot uw beschikking om u advies te geven over welke leerformule om te leren autorijden het beste bij u past.

Voor uw veiligheid en die van ons personeel, aanvaarden wij enkel betaling per bancontact.

Word lid van onze club

Wij nodigen u uit om lid te worden van onze privéclub om te kunnen genieten van nieuwigheden, exclusieve promoties of unieke kansen.

De beoordelingen van onze klanten

5/5
(11 beoordeling)

De evaluaties worden beheerd door E-net Business tools

Certification e-net

J'ai fait appel à leurs services pour mon ... bekijk meer J'ai fait appel à leurs services pour mon projet. Ils ont écouté chacune de mes demandes et n'ont pas hésité à me conseiller quand c'était nécessaire. Un grand merci pour votre professionnalisme! zie minder

Léon P.

5/5

Vraiment génial ce site ! C'est du beau tr... bekijk meer Vraiment génial ce site ! C'est du beau travail ! zie minder

Steve

5/5

J'ai été agréablement surprise par votre s... bekijk meer J'ai été agréablement surprise par votre service de qualité! On sent que vous êtes passionnés et vous avez à cœur le travail bien fait. Vous avez été parfait jusqu'au bout. Encore merci! zie minder

Pascale

5/5

On sent que vous êtes passionnés par ce qu... bekijk meer On sent que vous êtes passionnés par ce que vous faites et que vous avez envie de partager cette passion. C'était très agréable de travailler avec vous parce qu'on se sent écouter et on sent que notre projet à de l'importance à vos yeux. zie minder

Marc

5/5

Gegarandeerde kwaliteit

Een team tot uw dienst

Gratis offerte op aanvraag

Aangepast advies

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken.