Wheel

Uw rijbewijs B afleggen in Brussel

Multipermis is een erkende autorijschool met verschillende opleidingscentra in de hoofdstad, namelijk in Anderlecht, Laken, Sint-Gillis, Jette en Sint-Agatha-Berchem. Met onze ervaring in het leren autorijden, bieden wij verschillende formules lessen aan. We zijn er ook om u te informeren over de voorwaarden voor het behalen van uw rijbewijs B in Brussel.

Slagen voor het theoretische examen

De eerste stap bij het behalen van uw rijbewijs B in Brussel is slagen voor het traditionele theoretische examen. Hiervoor moet u naar een erkend examencentrum. U moet minimaal 41 van de 50 vragen juist beantwoorden om te slagen. Één ernstige fout betekent een verlies van 5 punten en twee betekent dat u bent gezakt. U heeft de mogelijkheid om dit examen in het Nederlands of in het Frans af te leggen.

Iedere keer dat u twee keer na elkaar voor het theorie-examen zakt, moet u verplicht 12 uren theorieles volgen bij een rijschool.

Een EHBO-opleiding naast de praktische rijlessen

In Brussel bent u nu ook verplicht om een EHBO-opleiding te volgen voordat u het praktijkexamen mag afleggen. U leert er de eerste vitale en niet-vitale hulp te verlenen in de context van het wegverkeer. De geldigheid van deze test is 2 jaar min 1 dag. De cursussen worden gratis gegeven door het Rode Kruis, maar enkel de eerste keer en voor kandidaten die geslaagd zijn voor het theoretische examen op het grondgebied van Brussel.

4 leertrajecten voor de praktijk voor het rijbewijs B in Brussel

In Brussel hebt u de keuze tussen 4 leertrajecten om uw rijbewijs B te behalen. De duur van de opleiding hangt af van de gekozen formule. Deze bedraagt maximaal 18 maanden.

Vanaf 17 jaar

  • Vrije begeleiding: minimaal 9 maanden en maximaal 18 maanden stage, met begeleider.
  • Combinatie vrije begeleiding en autorijschool: minimaal 14 uur autorijschool met minimaal 6 maanden en maximaal 18 maanden stage, met begeleider.

Vanaf 18 jaar

  • Autorijschool met stage: minimaal 20 uur autorijschool met minimaal 3 maanden en maximaal 18 maanden stage.
  • Autorijschool zonder stage: minimaal 30 uur autorijschool met directe toegang tot het examen.

Bijhouden van een logboek door de leerling-bestuurder

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft een logboek ontwikkeld met advies voor uw begeleider. Dit logboek is ook voor u bedoeld. U moet er de voortgang van uw leren autorijden in rapporteren, door er het aantal afgelegde kilometers, de rijomstandigheden (weer, verkeer, enz.) enz. in te noteren.

De risicoperceptietest, een verplichting voor het behalen van het rijbewijs B.

Voordat u aan het praktijkexamen mag deelnemen, dient u een risicoperceptietest af te leggen. Het doel is om na te gaan of u mogelijke gevaren tijdig kunt herkennen en correct kunt inschatten. Deze test is 1 jaar min 1 dag geldig in de regio waar u hem hebt afgelegd.

Voorwaarden voor het afleggen van het praktische rijexamen in Brussel

U moet aan de volgende voorwaarden voldoen om u te kunnen inschrijven voor het praktijkexamen in de hoofdstad:

  • Slagen voor het theorie-examen in Brussel (enkel voor voorlopige rijbewijzen afgegeven na 01/01/18)
  • Eerste hulpcursus volgen in Brussel. Dit geldt alleen voor voorlopige rijbewijzen afgegeven na 01/01/18, bijlagen 4 (vervallen voorlopige rijbewijzen), directe toegang na 30n uur les, buitenlandse rijbewijzen, enz.
  • Slagen voor de risicoperceptietest in Brussel.

Na twee mislukkingen, of het nu gaat om de risicoperceptietest of de test op de openbare weg, moet u verplicht minimaal 6 uur praktische rijles volgen in een autorijschool. Voor het 3de examen op de openbare weg moet u ook begeleid zijn door een autorijschool.

Wilt u uw rijbewijs B afleggen in Brussel?

Autorijschool Multipermis biedt verschillende formules autorijlessen aan.Contactez-nous pour obtenir plus d’informations. Neem contact met ons op voor meer informatie. Onze gecertificeerde instructeurs staan tot uw beschikking om u te adviseren en samen met u een offerte op maat op te maken.

Word lid van onze club

Wij nodigen u uit om lid te worden van onze privéclub om te kunnen genieten van nieuwigheden, exclusieve promoties of unieke kansen.

De beoordelingen van onze klanten

5/5
(11 beoordeling)

De evaluaties worden beheerd door E-net Business tools

Certification e-net

J'ai fait appel à leurs services pour mon ... bekijk meer J'ai fait appel à leurs services pour mon projet. Ils ont écouté chacune de mes demandes et n'ont pas hésité à me conseiller quand c'était nécessaire. Un grand merci pour votre professionnalisme! zie minder

Léon P.

5/5

Vraiment génial ce site ! C'est du beau tr... bekijk meer Vraiment génial ce site ! C'est du beau travail ! zie minder

Steve

5/5

J'ai été agréablement surprise par votre s... bekijk meer J'ai été agréablement surprise par votre service de qualité! On sent que vous êtes passionnés et vous avez à cœur le travail bien fait. Vous avez été parfait jusqu'au bout. Encore merci! zie minder

Pascale

5/5

On sent que vous êtes passionnés par ce qu... bekijk meer On sent que vous êtes passionnés par ce que vous faites et que vous avez envie de partager cette passion. C'était très agréable de travailler avec vous parce qu'on se sent écouter et on sent que notre projet à de l'importance à vos yeux. zie minder

Marc

5/5

Gegarandeerde kwaliteit

Een team tot uw dienst

Gratis offerte op aanvraag

Aangepast advies

Een unieke ervaring

We doen er alles aan om u een veilige en persoonlijke navigatie te bieden. Hiervoor gebruiken wij cookies om u aanbiedingen te doen die zijn afgestemd op uw interessegebieden, om anoniem statistische gegevens te verzamelen en om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken.